Србија

ВЕЉА НЕВОЉА ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Спреман сам да будем сведок сарадник у случају Ивановић, Цвијан и Савамала

Припремно рочиште припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића оптуженим за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање, одложено је данас у Специјалном суду у Београду. Како ексклузивно сазнаје Нова.рс, првоокривљени Беливук понудио се да буде сведок сарадник у случајевима за убиство Оливера Ивановића, смрти Владимира Цвијана и рушења у Херцеговачкој.

Беливук се током припремног рочишта обратио присутнима у судници Специјалног суда у Београду. Том приликом затражио је од тужилаштва да га узме за сведока-сарадника у неколико случајева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако пристанете да пустите све овде, а мене и Марка Миљковића оставите у притвору, нудим се за сведока-сарадника у случајевима за Савамалу, Оливера Ивановића и Владимира Цвијана“, рекао је Беливук.

Иначе, Беливук је већ раније изјавио, а што је наш портал ексклузивно открио, да су он, Звонко Веселиновић и Александар Станковић послали момке да руше у Савамали.

Са друге стране, засад није познато какве Беливук има информације о убиству косовског политичара Оливера Ивановића, али и о смрти адвоката Владимира Цвијана, за коју се сазнало тек три година касније.

Судија је након тога прекинула претрес, рекавши да не може да одлучује ни о чему, јер је претходно тражено њено изузеће.

Подсетимо, пред и у Специјалном суду, биле су јаке мере обезбеђења судске страже и Жандармерије, а припадници ове групе спроводени су марицама, док су испред све време били припадници Жандармерије са дугим цевима.

Извор: Нова