Србија

Влада Србије донела нову одлуку

Поред точења дизела по ограниченим ценама у резервоар, привредни субјекти ће моћи да долију још 60 литара у канистер, саопштила је Влада Србије.

У саопштењу Владе се наводи да се на тај начин омогућено, пре свега, пољопривредницима који као средство за рад користе пољопривредне машине, да наставе несметано обављање послова, преноси РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Важећа одлука, као и њене измене донате су у циљу спречавања већих поремећаја и очувања животног стандарда становништва.

Према раније усвојеној уредби, сутра у 15 часова биће нова корекција цена које регулише држава.

Нова уредба на снази је од прошле недеље а промене су сваког петка, а држава је ограничила цена дизела на НИС-овим пумпама за пољопривреднике на 179 динара за литар.

Влада Србије усвојила је и измењену Одлуку о привременој забрани извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, којом се сирово уље од семена сунцокрета или шафранике изузима од забране извоза, а имајући у виду да се овај производ не може користити за даљу прераду у рафинисано сунцокретово уље и да се најчешће користи у индустрији боја и лакова.

Такође, одлучено је да се на листу производа за које се привремено забрањује извоз, дода и рафинисано сунцокретово уље.

Сутра нова цена горива

Влада је прошле недеље донела нову уредбу којом су успостављене нове цене горива на бензинским пумпама широм Србије. Како гласи, одлука ће трајати месец дана.

Цена која је тренутно на снази и биће у наредна три дана говори да литар евродизела кошта 187,7 динара, а бензина БМБ 95 премиум 176,3 динара.

Сутра у 15 сати поподне Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавиће нови ценовник који ће важити наредних недељу дана.

Извор: Блиц