Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА: „Избациће Русију из УН! Промениће резолуцију 1244 и признаће Косово“

Председник Србије Александар Вучић обраћа се грађанима због ситуације између Русије и Украјине, и објаснио да наша земља трпи велики притисак.

Председник је саопштио да је ситуација озбиљна, те је поручио следеће:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија се налази у изузетно тешкој ситуацији и данас мање него икада постоји разумевање за позицију републике Србије и нашег народа било где у свету. То није притање наше принципијалности, већ невероватних околности које су нас довеле у тешку ситуацију. У предходних 48 сати не постоји представник ниједне важније државе да нисам са њим разговарао – истакао је Вучић.

Србија је данас на скупштини УН осудила напад Русије на Украјину.

– Притисци на нашу земљу ће бити све већи, а тек ћемо бити сведоци потпуног рушења поретка. Видели сте да су Албанци упутили захтев да постану пуноправна чланица НАТО, и да су добили подршку Турске. Видели сте и оно што могу да предвиђам да ће нека од следећих иницијатива бити искључење Русије из УН. То говорим због онога што нама следи. После тога остаје отворен простор и притисак на НР Кину да дође до промене Резолуције 1244, после чега немамо више правни основ на основу којег можемо да се ослонимо на правни основ у међународном праву. Следи потом признање од стране УН и НАТО. То уопште све не искључујем – најављује Вучић.

Наша позиција у наредном периоду биће још тежа зато што наше економија је најбрже растућа у региону, а суочићемо се са другим проблемима.

Извор: srbijadanas.com