Србија

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО НАКОН ОБРАЋАЊА ПЕСКОВА: Да ли ћемо гас плаћати у рубљама?

Песков је навео да ће се проблем са снабдевањем Србије гасом решити.

Председник Србије Александар Вучић захвалио се данас портпаролу Кремља Дмитрију Пексову на речима да ће забринутост Србије због јучерашње одлуке руског председника Владимира Путина да се гас плаћа у рубљама, бити приоритет за Русију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији свечаног откривања споменика потпуковнику Вељку Раденовићу у Крушевцу и тим поводом одговарао је на питање медија.

Он се дотакао и изјаве Димитрија Пескова да ће забринутост Србије око гаса бити приоритет за Русију.

– Ми смо некада и када смо узимали долар, узимали смо да хеџујемо, не да бисмо мењали евре у доларе и да губимо новац на разлици. Можете да мислите како би то изгледало са рубљом, посебно када имате у овом тренутку нестабилну валуту што вам представља не мали проблем – рекао је Вучић.

– Хвала Пескову на бризи и надамо се де ћемо и тај проблем успети да решимо – закључио је он.

Подсетимо, Песков је навео да ће се проблем са снабдевањем Србије гасом решити.

– То је проблем који треба решити. Наравно, забринутости Србије биће за нас примарна и приоритет – рекао је Песков, одговарајући на питање како у Кремљу гледају на Вучићеве изјаве.

Са друге стране, он је истакао да ће Бугарска морати да плаћа у рубљама, будући да је „исптупила са непријатељском корацима према Руској федерацији“.

Извор: srbijadanas.com