Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Нећу никога да плашим, али ситуација је све тежа и тежа

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је ситуација све тежа у свакој сфери због рата у Украјини, али да грађани не треба да брину. Најавио је да неће бити смањења плата у јавном сектору, да пензије неће каснити, те да ће се помоћи приватницима уколико буде потребе.

Вучић је на телевизији Пинк подвукао да ситуација у Украјини није добра, али да су изазови и пред Србијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не би да плашим било кога, али ситуација није добра ни у Украјини, ни овде. Многи су мислили да ће ово бити неки изборни интервју, али понашаћу се супротно својиим интересима и интересима политичке организације које водим. Свет, посебно Европе се бави искључиво само том темом”, рекао је Вучић.

Он је истакао да се морају купити додатне количине гаса и додао да људи морају да схвате да све има своју цену.

„Људи мисле да је то уобичајено да је све нормално, али све има своју цену. Као и цена струје, нафте или било чега другог. Не можете да не осетите то, а ми имамо безброј проблема. Мислимо да је све исто, али није. У овом тренутку тренутку на рачуну имамо милијарду и 250 милиона евра, немамо проблема са новцем. Немамо проблем са ликвидношћу, али ми не знамо шта нас чека сутра. Замислите да грађанима обећамо у кампањи, а то не можемо да им испунимо… Никоме неће падати плате или пензије“, додао је Вучић.

Подвукао је да је ситуација свакога дана у свакој сфери све тежа и тежа.

„Увек говорим нешто лошије од оног што јесте, али да је ситуација тешка – тешка је. Чекаћемо тамо до 15. априла да видимо да ли можемо да обрадујемо наше просветаре. Плате неће да касне у јавном сектору, помагаћемо приватницима, а пензије неће да касне ни дана. Хране имамо довољно за све, а гориво ће бити пуно до чепа“, казао је он.

„Није био лак састанак са Бербок, књигу могу да напишем о једном састанку“

Председник је прокоментарисао и долазак немачке министарке спољних послова Аналене Бербок и рекао да састанак није био лак.

„Ја могу да напишем књигу из тог једног састанка, али не би било добро због наших интереса да ја кажем о чему се причало. Бранио сам интересе Србије, а Немачка је нама битан економски партнер“, подвукао је Вучић.

„Не пада ми на памет да Достојевског избацујем из школа“

Вучић се осврнуо и на однос западних земаља према Русији и нагласио да му не пада на памет да избацују Достојевског из литературе.

„Какве везе имају Чајковски и Достојевски са оним што се дешава у Украјини. Али кад крене рат збогом памети, али зато је битно да се ми дозовемо памети. Тада је воз кренуо“, додао је он.

Вучић је истакао да ће 60 одсто градоначелника бити промењено након ових избора и да то исто очекује министре у влади.

„Ја на своје име побеђујем већ 10 година као нико што то није урадио у српској историји“, рекао је Вучић.

Извор: Нова