Србија

ВУЧИЋ: Сви нафтни деривати у Србији ће поскупети

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да цене енергената расту свуда у свету и да ће и у Србији цене свих нафтних деривати морати да расту, јер то уопште не зависи од нас, као и цена гаса.

На питање да ли грађани треба да брину због нестасисца роба и како то да ми имамо, а други немају Вучић је рекао да су нам несто дали Бог и вредне руке сељака, а за несто се сналазимо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да имамо довољно и сећера и соли и свега осталог, као и да је решен проблем набавке млека у праху и свих других виталних производа и да људи не треба да брину.

На питање када је одлучио да се повећају робне резерве, Вучић је навео да је то било у новембру и поцетком децембра, али казе да је требало раније. Напомиње и да Кина појачава набавку угља да би спрецавали даљи стрховити раст цене електричне енергије.

„Грађани не треба да брину, али не могу да се смејем, није ми до тога. Надам се да ће бити довољно мудрости да се заврси сукоб и тај језик који нема везе са дипломатским језиком и државама и компанијама“, рекао је Вучић и истакао да никада није видео ту врсту хистерије, укључујући и све страхоте короне.

Он је изразио бојазан да све ово сто се десава није ни близу оног сто смо видели и како каже „плашим се да сам у праву, али надам се да нисам“.

Подсетимо, Влада је пре две недеље донела нову уредбу којом су успостављене нове цене горива на бензинским пумпама широм Србије. Како гласи, одлука ће трајати месец дана, а нови ценовник формираће се сваког петка у 15 х.

Цена која је тренутно на снази и биће данас до 15 х литар евродизела кошта 187,3 динара, а бензина БМБ 95 премиум 176, 1 динар.

Извор: Танјуг

Ознаке