Србија

ВУЧИЋ: У шоку сам, искрсли су проблеми које нисмо очекивали

– Оно због чега сам додатно забринут, иако сам на скупу са војним врхом 18. децембра у Нишу јасно рекао да се све количине хране за војску повећају са обавезних 15 дана на месец дана. То није добро урађено и оно због чега сам додатно забринут је то што фабрике одбрамбене индустрије Србије нису набавиле сировине – рекао је Вучић гостујући на РТВ.

Како је рекао, шокиран је неодговорношћу неких од њих. Али, решићемо то и боље да не говорим ни о коме ништа, додао је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Решићемо то из државног буџета. Жато увек чувамо део пара, јер увек нечија неодговорност може да вас изненади. То су проблеми за које нисте очекивали да могу да вам искоче – нагласио је Вучић.

Поручио је да ће се држава, ипак, изборити са свим тим проблемима и да ће бити напуњене све наше резерве, робне, енегетске, ратне и све друге.

– Али, то су мале количине, наша складишта су мала, ми немамо довољно складишта за храну за војску. Жашто то нису урадили од 18. децембра? – запитао је Вучић.

Додао је да је то можда више питање за њега као врховног команданта, пошто се тек сада сетио да провери.

– Нисам се сетио (раније), није ми пало напамет, мислио сам да то што сам изнео као наредбу, да се то и радило – додао је Вучић.

Извор: Танјуг