Србија

Вук Драшковић: МЕДЛИН ОЛБРАЈТ МИ ЈЕ ОТКРИЛА ЗБОГ ЧЕГА МРЗИ СРБЕ!

Умрла је Медлин Олбрајт, прва жена државни секретар САД, која је помогла у вођењу спољне политике Запада након Хладног рата. Имала је 84 године.

Пре само месец дана, гостујући у емисији „Црвени картон“ на Курир телевизији, Председник Српског покрета обнове и некадашњи шеф дипломатије Вук Драшковић открио је детаље о Медлин Олбрајт које јавност до тада није знала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драшковић је водитељу Светиславу Басари открио да му је током једног разговора Олбрајтова признала због чега је огорчена на Србе.

Драшковић се осврнуо и на чињеницу да је Олбрајтовој пред камерама пољубио руку иако је само неколико година раније директно утицала на НАТО бомбардовање наше земље.

– Мене неће девет Дунава и девет Сава у данашњој Србији, која је потпуно затрована неистинама које је прихватила као истине, да опере због тога што сам а неком сусрету у Бриселу пољубио руку Мадлин Олбрајт, која је тада била државни секретар Сједињених Америчких Држава. Пољубио сам руку „злочинцу“ и „србомрсцу“, а Србија не зна. Србија не зна да је та Мадлен Олбрајт одрастала у Београду и да је њен отац био србофил. Био је амбасадор Чехословачке и говорио да је „да нисам Чех, ја бих био Србин“ и да обожава Србе. Мени је Мадлен Олбрајт у Вашингтону рекла да толико воли Србе да је сву своју љубав према Србима преточила у огорченост, чак и у мржњу, због Слободана Милошевића који је највећа срамота српског народа – рекао је тада Вук Драшковић у емисији „Црвени картон“ водитељу Светиславу Басари

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс