Србија

ВУЛЕТИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ: Бомбардовали су нас јер смо 10 година радили оно што Путин ради Украјини! Русија користи Косово да…

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

Председник Грађанског демократског форума Зоран Вулетић шокирао је изјавом у емисији „Црвени картон“ на Курир телевизији да је Србија бомбардована 1999. године јер смо 10 година радили оно што Путин данас ради у Украјини!

Вулетић је гостујући код Светиславе Басаре јасно ставио до знања да осуђује НАТО агресију на Србију, али да наше друштво треба да направи анализу због чега смо на првом месту бомбардовани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– 23 године већ тапкамо у месту што се тиче интеграција. Зашто је то тако, пре вих потражио кривца на српској страни. Кривца бих потражио у Влади које су доносиле ове одлуке како су доносиле и које су избегавале да реше проблеме које је Србија имала. Ја осуђујем НАТО агресију на Србију, није то никакав проблем, али ми прво треба да направимо анализу зашто смо бомбардовани. Да ли је рат почео 99 и тад се завршио за 3 месеца или је Србија 10 година пре тога радила оно што данас ради Путин и његов режим Украјини? Да ли бисмо ми били бобардовани да није било Вуковара, Сребренице, Дубровника, Сарајева, 6 месеци пре бомбардовања 99 протеривања албанаца са Косова. Ми смо просто водили такву политику 10 година где смо свету показали да нисмо стабилан партнер у политичким односима. Какав смо епилог добили, свима је јасно. Зато није фер не поменути све ово, па да видимо да ли је кривица само на ЕУ – изјавио је Вулетић.

Вулетић сматра да ЕУ Србији даје више шанси него што заслужујемо.

– Ја мислим да нама ЕУ даје много више кредита и шанси него што заслужујемо. Није ок да ми кажемо хоћемо у ЕУ, а да се понашамо у свакој ситуацији тако да им гурнемо прст у око. Ми очигледно као друштво нисмо способни да се уклопимо у време и место где живимо, отупели смо и уопште више не знамо зашто је започет процес преговарања пре 20 година. Док коначно не будемо одлучили шта хоћемо да радимо, не можемо да опстанемо – рекао је Зоран Вулетић гостујући у емисији Светислава Басаре „Црвени картон“ .

Додао је и да Русија користи Косово само да би показала „мишиће“ на Балкану и да бисмо тај адут требали да им избијемо.

– Морало би прво да се решава највећи проблем а то је Косово. Ми кад избијемо тај адут Русији за тобож чувања оног чега немамо, шта би руска политика имала са нама? Ми смо остали последњи полигон руске политике да показује своје мишиће на Балкану. Ја сам због тога дубоко несрећан, свестан сам да је овај став мањински у Србији, али време ће показати да је то исправан став – рекао је Вулетић.

Извор: Курир.рс/М.Л.