Свет

ЗАХАРОВА НАЈАВИЛА ОДМАЗДУ: Русија узвраћа ударац Северној Македонији

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Огласила се Марија Захарова

Москва ће бити принуђена да предузме узвратне мере после протеривања дипломата из Северне Македоније, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол МСП Марија Захарова је истакла да је таква одлука Северне Македоније непријатељски корак и наставак курса ка „брзом рушењу билатералних односа са Русијом“.

– Бићемо приморани да предузмемо мере одмазде – рекла је она.

Подсетимо, Министарство спољних послова Северне Македоније саопштило је данас да је пет руских дипломата проглашено персонама нон грата и наложило им да напусте Северну Македонију у наредних пет дана.

Руски амбасадор у Скопљу позван је данас у Министарство спољних послова Северне Македоније, где му је уручена дипломатска нота у којој су петорица запослених у Амбасади Русије означени као непожељне особе или персоне нон грата, саопштило је ресорно министарство.

Како се наводи у саопштењу, према информацијама добијеним од надлежних органа, они су обављали активности које су супротне Бечкој конвенцији о дипломатским односима и мораће да напусте Северну Македонију у наредних пет дана, преноси МИА.

Македонско Министарство спољних послова прогласило је раније двојицу руских дипломата за персоне нон грата, једног у мају, а другог у августу и протерало их из земље.

Русија је у оба случаја реаговала реципрочним мерама и протерала македонске дипломате из Москве.

Извор: srbijadanas.com