Свет

ЗАХАРОВА ЗАЛЕДИЛА ВАШИНГТОН: На сваки непријатељски корак САД од сада ће уследити БОЛНА реакција!

Москва неће толерисати даље испаде Вашингтона

Сваки непријатељски корак Вашингтона обавезно ће бити пропраћен реакцијом која ће бити болна по Сједињене Америчке Државе, навела је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Крајње је време да Американци науче да ће након сваког непријатељског корака обавезно уследити реакција, у сваком случају болна по њих – поручује Захарова.

Она је истакла да у последње време амерички представници на различитим нивоима покушавају да скину са себе одговорност за стање руско-америчких односа, које је близу потпуног прекида.

– Они по навици пребацују кривицу на Русију, коју оптужују за ескалацију на основу тога што не пропуштамо ударце и увек одговарамо на непријатељске нападе реципрочно или асиметрично – констатовала је званична представница Министарства.

Према њеним речима, очигледно у Вашингтону сматрају нормалним да протерују руске дипломате из измишљених разлога, да одузимају туђу имовину, да затварају руска дипломатска представништва, „а онда се лицемерно чуде зашто ‘дрски Руси’ одговарају истом мером, наносећи штету америчким дипломатским мисијама у Русији“.

Извор: Танјуг