Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ МАКРОНА! „Имаћемо ГЛАД по свету следећих годину и по дана!“

Фото: Јутјуб

Свет ће се суочити са дубоком кризом хране у наредних 12 до 18 месеци због догађаја у Украјини, изјавио је француски председник Емануел Макрон.

„Због рата у Украјини суочићемо се са дубоком кризом хране у наредних 12-18 месеци, посебно у земљама које су веома зависне од Русије – на Блиском истоку и у Африци, тако да Европа мора бити спремна за ово, за изазов и за њу и за њене партнере“, рекао је Макрон на конференцији за новинаре на којој је представљао свој изборни програм.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је такође навео да му је циљ да обезбеди прехрамбену независност Француске ако буде изабран за шефа државе у наредних пет година.

Уставни савет Француске раније је објавио коначну листу кандидата за председничке изборе на њој је 12 политичара. Међу њима је садашњи председник Емануел Макрон, лидерка крајње десничарске странке Национални скуп Марин ле Пен, кандидат Републиканаца Валери Пекрес, десничар Ерик Земур, лидер левичарске партије Пркосна Француска Жан-Лик Меланшон, национални секретар Комунистичке партије Фабијен Русел, градоначелница Париза Ан Идалго и други.

Први круг председничких избора у Француској биће одржан 10. априла, други је заказан за 24. април.

Извор: sputniknews.com