Свет

ЗАВРШЕНА ДРУГА РУНДА ПРЕГОВОРА: Русија и Украјина постигле први договор

Кијев и Москва нису оствариле помак у другој рунди преговора, али су договориле трећу рунду, за коју је речено да треба да буде одржана што је пре могуће.

Украјина и Русија договориле су обезбеђивање хуманитарних коридора за евакуацију грађана, испоруку хране и лекова, рекао је саветник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Завршила је друга рунда преговора. Нажалост, немамо резултат који смо хтели, успели смо да се договоримо око хуманитарног коридора – објавио је украјински преговарач.

Он је такође рекао да Кијев није остварио резултате током преговора на које је украјинска страна рачунала. Додао је да су Украјина и Русија разговарале о прекиду ватре током евакуације грађана у оним подручјима у којима ће се евакуација одвијати.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да би Украјина и Русија могле да нађу излаз из рата ако Кремљ буде третирао Украјину на равноправној основи и дође на преговоре са вољом да преговара у доброј намери.

– Постоје ствари у којима се морају наћи неки компромиси како људи не би гинули, али постоје ствари у којима нема компромиса – рекао је Зеленски у телевизијском интервјуу, додавши да је вољан за отворен разговор са председником Русије Владимиром Путином.

Извор: Блиц