Свет

Зеленски поставио УСЛОВ: Ако га не испуните биће вам одузет живот

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски обратио се синоћ на свом Фејсбук профилу. Том приликом он је позвао руске војнике да се предају и напоменуо им да бирају између живота и смрти.

Такође је истакао да су последњи мировни преговори протекли веома добро.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да жели “поштен мир”.

– Наша делагација ради и на овоме у преговорима са руском страном. Веома су добро протекли, како ми је речено. Али видећемо, наставиће се сутра – рекао је Зеленски.

Украјински председник је такође дао и оштар избор руским трупама, рекавши да ће им на крају “бити одузет живот” ако наставе да нападају његову земљу.

– Знам да желите да преживите. Чујемо ваше разговоре у пресретнутим разговорима, чујемо шта заиста мислите о овом бесмисленом рату. У име украјинског народа, дајем вам шансу. Шансу да преживите – рекао је Зеленски.

Председник је даље рекао да, ако се предају њиховим снагама, они ће се понашати према њима онако како се треба понашати према људима.

– Пристојно, као према људима. На начин на који се нису понашали према вама у вашој војсци. И на начин на који се ваша војска не понаша према нашој. Бирајте! – поручио је Зеленски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс