Свет

АЛАРМАНТНО! Хаос у Немачкој: Спремају склоништа, сирене и кризне залихе

Фото: Pixabay.com

НЕМАЧКА је почела да ради на јачању својих јавних склоништа, као и на изградњи кризних залиха за случај рата, саопштила је савезна министарка унутрашњих послова Ненси Фезер, преноси Ројтерс позивајући се на извештај листа „Велт ам зонтаг“.

Влада разматра унапређење система јавних склоништа и повећаће потрошњу на цивилну заштиту, изјавила је за немачки лист министарка Фезер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Немачкој тренутно постоји 599 јавних склоништа. Проверићемо да ли бисмо могли да унапредимо још таквих система. У сваком случају, њихова демонтажа је заустављена- рекла је Фезер.

Она је појаснила да влада ради на новим концептима, унапређивању подземних паркинга, станица метроа и подрума, како би постали потенцијална склоништа, и да је дала савезним државама 88 милиона евра за постављање сирена за узбуњивање.

Министарка је још најавила да ће земља такође радити на изграђи кризних залиха које укључују медицинску опрему, заштитну одећу, маске или лекове.

Немачки канцелар Олаф Шолц обећао је раније да ће повећати средства за одбрану и издвојити 100 милијарди евра за војску, наводи Ројтерс.

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Танјуг