Свет

АМЕРИКАНАЦ ПОДИГАО СВЕТ НА НОГЕ: Руска стратегија лишила Кијев иницијативе! Украјина пред поразом!

Фото: Фејсбук принтскрин

Бивши пуковник америчке војске, бивши саветник Трампове администрације Даглас Мекгрегор рекао је да је руска војска, захваљујући својој стратегији, од самог почетка специјалне операције лишила иницијативу украјинским трупама, што ће неминовно довести до пораза Кијева.

Он је напоменуо да су руске снаге урадиле оно што Запад није очекивао од њих, наиме, извршиле су офанзиву дуж фронта дужине до 800 миља. Ово је успорило специјалну операцију, али није омогућило Кијеву да организује контраофанзиву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјинске снаге су биле принуђене да се преселе у насеља или да се повуку у утврђења изграђена на југоистоку Донбаса. Дакле, почетна фаза сукоба пружила је Москви трајну иницијативу и осудила Кијев на неизбежни пораз“, рекао је Мекгрегор у интервјуу за шпанско издање Ел Мундо.

Он је такође напоменуо да је офанзива подржана ракетним нападима руских ваздушних, копнених и поморских снага, који су уништили украјинску команду и контролу.

Истовремено, руска војска је избегла колатералну штету и губитке међу цивилним становништвом током идентификације, изолације и пораза украјинских копнених снага, додао је експерт.

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Курир.рс/Украјина.ру