Свет

Американци нису очекивали ове услове од Русије – Сада не знају шта да раде…

Американци нису очекивали да ће им Роскосмос изнети посебне услове да плате лет НАСА-иног астронаута Марка Ванде Хеја.

Сада САД не знају шта да раде и да ли да пристану на захтеве Русије. Ово пише кинеско издање Сина.

Генерални директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин недавно је саопштио да америчка компанија Аксиом још није платила лет НАСА-ином астронауту Марку Ванде Хеју.

Представници Сједињених Држава дугују руској страни пристојан износ – око две милијарде рубаља.

Рогозин је приметио оно што је веома битно, да ће Американци морати да плате лет свог астронаута управо у руској валути.

Аксиом се до сада позива на неке „логистичке проблеме“ и обећава да ће пребацити новац у мају. Међутим, није познато да ли Американци пристају на трансфер у рубљама.

Како год било, у будућности Роскосмос планира да све трансакције конвертује у националну валуту, по угледу на нафтни и гасни сектор земље.

Аутори кинеског издања Сина сматрају да је ово било изненађење за Американце – очигледно нису били спремни на такве услове и сада не разумеју шта да раде, па се позивају на неизвесне „логистичке потешкоће“.

У међувремену, Роскосмос је одлучан да тражи плаћање путовања у рубљама, а ако САД одбију будуће летове, онда ће морати да плате већ завршене послове по руским условима.

Истовремено, новинари из НР Кине појашњавају: С обзиром на недавне догађаје, када су Американци запленили девизне резерве Руске Федерације и понашали се противзаконито у многим другим областима, неће бити изненађење да никада не пренесу новац за путовање космонаута, у Руску Федерацију у рубљама или другим валутама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930