Свет

Американци отимају имовину, па новац дају Украјини!

Фото: Јутјуб

ПРЕДСЕДНИК САД Џо Бајден тражиће од Конгреса дозволу да заплени имовину руских бизнисмена.

У документу се наводи да ће „овај пакет предлога дати председнику нова овлашћења за конфискацију имовине“ повезане са руским бизнисменима и „омогућити влади да користи добијена средства за подршку Украјини и даље јачање релевантних механизама за спровођење закона“.

Бела кућа је додала да овај „предлог има за циљ да поједностави процес заплене имовине олигарха, прошири обим имовине која подлеже заплени, као и да омогући проток прихода у Украјину“.

Поред тога, председник шаље Конгресу у четвртак и захтев за додатну војну помоћ Кијеву.

Како произилази из документа, једна од одредби ове иницијативе је да се „учини незаконитим да било које лице свесно или намерно поседује приходе који су директно проистекли из коруптивних послова са руском владом“. Претпоставља се да ће се то сматрати „кривичним делом“.

Бајденови предлози би омогућили заплену имовине коју користе руски бизнисмени да би заобишли санкције, што амерички закон до сада није дозвољавао.

Бела кућа је такође саопштила да Бајденови предлози имају за циљ проширење могућности сарадње са америчким страним партнерима на заплени имовине повезане са корупцијом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930