Свет

„БИЋЕ УНИШТЕНИ!“ МОСКВА ОБЈАВИЛА НОВИ ГЛАВНИ ЦИЉ РАТА: Они ће бити МЕТА РУСКИХ НАПАДА

Фото: Јутјуб

Главни циљ специјалне војне операције, како Москва назива инвазију на Украјину, је „уништење националистичких батаљона у Украјини“, рекао је данас Дмитриј Песков, портпарол руског председника Владимира Путина.

– Главни циљ је ослобођење Украјине од националистичких батаљона. Операција се наставља, постављени задаци су добро познати. Морају бити обављени и биће обављени, у то нема сумње – рекао је Песков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путинов портпарол је додао да се „миран живот већ успоставља на подручјима у којима милитанти не узимају цивиле за таоце и не пуцају по кућама“.

– А што се тиче места на којима националистички батаљони раде такве ствари, воде се жестоке борбе. Они ће бити уништени – рекао је Песков.

То је први пут да је Кремљ објавио да је главни циљ рата у Украјини „уништење националистичких батаљона“, преноси „Индеx.хр“.

Кад је Путин објавио покретање инвазије, рекао је да су главни циљеви „демилитаризација и денацификација Украјине“, а потом је Кремљ, кад је постало очито да су руске снаге доживеле пораз у околини Кијева објавио да је главни циљ рата „ослобођење Донбаса“, подручја на истоку Украјине у којем се налазе две проруске сепаратистичке регије, Доњецк и Луганск.

Извор: Блиц