Свет

Британци шокирали свет: ПУТИН ОСВАЈА ЦЕЛУ ЕВРОАЗИЈУ?

Руски председник Владимир Путин настоји да изгради проруско царство које се протеже од „Владивостока до Лисабона“, тумаче британски медији речи бившег председника Русије.

Бивши председник и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев навео је, у објави на Телеграму, да је Владимир Путин започео „инвазију на Украјину“ како би јој донео мир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ове тврдње је изнео непосредно након изјава Запада да „Москва планира нову војну офанзиву у јужним и источним деловима Украјине“.

– Најбитнији циљ је промена свести дела Украјинаца који верују у крваве приче пуне лажи – рекао је Медведев и додао:

– Циљ је постављен зарад мира за будуће генерације украјинског народа и зарад прилике да се напокон изгради отворена Евроазија – од Лисабона до Владивостока.

Он је такође оптужио „нацисте, убице и колаборационисте“ за потпаљивање русофобије у Украјини још од пада Совјетског Савеза 1991. године, преноси Мирор.

Медведев је напоменуо да је Путинова специјална војна операција покренута како би „се бивша совјетска република демилитаризовала и денацификовала“.

Бивши председник Русије је такође у питање довео и украјинску независност поручујући:

– Страствени део Украјинаца се последњих 30 година молио за Трећи рајх.

Коментари Медведева долазе усред појачане забринутости западних званичника, укључујући шефа НАТО-а Јенса Столтенберга, да ће Русија настојати да заузме источни украјински регион Донбас у „наредним недељама“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс