Свет

БРИТАНЦИ ТВРДЕ: Руси потпуно РАЗБИЈЕНИ у Украјини, обарају СОПСТВЕНЕ летелице

За сада нико званично није потврдио наводе о овим инцидентима

Највећи британски шпијун сер Џереми Флеминг говорио је о наводном тешком стању понеких руских трупа са ратишта у Украјини, укључујући и то како наводно одбијају наређења и “грешком” обарају сопствене летелице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Деморалисане руске трупе случајно су обориле једну од својих летелица и одбијају наређења док се инвазија наставља – рекао ће човек ког британски медији представљају као “врхунског британског шпијуна”.

Он даље наводи како су трупе Кремља “лоше припремљене за продужени рат” у коме се налазе.

Претходни извештаји су тврдили да им је понестало залиха и да им је често понестало горива, укључујући и да је један оклопник одвукао трактор.

Ове наводне податке Флеминг ће искористити и у говору током путовања у Аустралију, а акцију шефа руске државе Владимира Путина окарактерисао је као “врло погрешну процену” јер ни сами Руси нису спремни за масовну инвазију у Украјини.

– Видели смо руске војнике без оружја и морала како одбијају да извршавају наређења, саботирају сопствену опрему и чак случајно обарају сопствене летелице. Иако верујемо да се Путинови саветници плаше да му кажу истину, режиму мора бити кристално јасно шта се дешава, као и какве су размере ових погрешних оцена – наводи Флеминг.

Он је такође упозорио Кину да се суочава са већим ризицима од Русије због њихових блиских односа у последњем покушају Запада да натерају Си Ђинпинга да се дистанцира од Путина.

Поврх тога, он је рекао да постоје индиције да руски сајбер нападачи “траже мете” у земљама које се противе акцијама Москве.

Британски Мирор пренео је ове ставове Флеминга, назвавши га врсним британским шпијуном, али аутентичност оваквих исказа је упитна.

Британска страна није изашла са доказима, нити снимцима да руска војска саботира сопствену мисију обарањем летелица или другим акцијама.

Осим што се руски државни врх није огласио о овим наводима, такође су изостале и реакције украјинских званичника.

 

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс/ mirror.co.uk