Свет

Британски министар одбране упозорио: „РУСИ ЋЕ ДА СЕ ШИРЕ КАО КАНЦЕР!“

Британски министар одбране Бен Волас упозорио је да би руски председник Владимир Путин, пошто није успео у својим главним циљевима, наредио својим трупама да се утврде и укопају, и да постану „канцерогени раст“ у Украјини.

У интервјуу за Sky News у Великој Британији, он је рекао да Велика Британија подржава потпуно потискивање Русије из Украјине и не искључује подршку Украјини у поновном преузимању Крима, који је Русија анектирала 2014. Он је рекао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сигурно је случај да Путин, пошто није успео у скоро свим својим циљевима, може да покуша да консолидује оно што има. Некако да се ојача и укопа као што је то урадио 2014. И само да буде нека врста канцерогеног раста унутар земље Украјине и да људима буде веома тешко да их померају са тих утврђених позиција. Ако желимо да се то не догоди, морамо помоћи Украјини да покуша да скине лом са камена и задржи замах који их гура назад“, рекао је он па додао:

„Међународна заједница сматра да Русија треба да напусти Украјину. Међународна заједница осудила је Русију због њене инвазије на Крим, која је била незаконита 2014. године, и њене инвазије на Доњецк. Стално смо говорили да Русија треба да напусти суверену територију Украјине, тако да се то није променило.“

Такође је рекао да предстоји дуг пут до доласка украјинских снага на Крим и да подржавају суверени интегритет Украјине

„Прво и најважније, хајде да извучемо Русију са места где се сада налази у својим плановима за инвазију. И помозите Украјини да се реши – сетите се да је споразум из Минска који је Русија у суштини покидала био усмерен на покушај решавања те две окупиране територије. Али кључна ствар је да наставимо да подржавамо суверени интегритет Украјине и њихову способност да се бране“, закључио је британски министар одбране.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО