Србија

Добра вест! ПОМОЋ ПОРОДИЉАМА ЗА СТАН: Право на 20.000 евра помоћи има свака жена која је…

СВАКА жена која се ове године остварила у улози мајке или која ће се тек остварити, а нема решено стамбено питање, може поднети захтев за помоћ и подршку државе у максималном износу до 20 хиљада евра или 20 одсто од вредности некретнине која се купује, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Она је прецизирала да се захтеви подносе у Секретаријату за социјалну заштиту сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

– Није важно да ли вам је то прво или четврто дете, јер се помоћ добија без обзира на то које је дете по реду, а не постоји ни старосна граница. Значи, свака жена која се остварила у улози мајке ове године или која ће се тек остварити може да поднесе овај захтев, битно је да знају да немају ограничења што се тиче ова два услова – објаснила је Станисављевићева за ТВ Пинк.

Услови за пријаву

Она је нагласила да је услов за помоћ да се ради о првој некретнини, те да примања супружника или ванбрачних партнера не прелазе две просечне зараде.

– Иако треба да се прибави одређени број папира како би се прикупила сва потребна документација, систем е-Управе добро функционише тако да то не би требало да представља проблем јер ми скоро све прибављамо по службеној дужности. Ако купујете стан и желите да поднесете захтев, сигурно је потребно да доставите захтев о некретнини коју купујете. Односно, потребно је да доставите купопродајни уговор или изјаву да не поседујете стан, а све остало, као што је извод из матичне књиге рођених, држављанства, подаци о примањима вади орган државне управе, односно Секретаријат за социјалну заштиту – рекла је Станисављевићева.

Према њеним речима, до сада је поднето шест захтева.

– Позивамо и остале мајке да нас позову или дођу у наш секретаријат. На пултовима смо одштампали све обрасце у којима пише шта је потребно да се има од документације, јер нам је жеља да помогнемо мајкама у Београду – закључила је Наташа Станисављевић.

 

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930