Русија

ДРАМА! „Животи су у Путиновим рукама“

Руски председник Владимир Путин може сам да одлучи о судбини 100.000 цивила још заробољених у Маријупољу, рекао је градоначелник тог града Вадим Бојченко.

Он за Ројтерс тврди да сателитски снимци локације са масовном гробницом који су се појавили, доказују да су Руси закопали тела како би покушали да сакрију број жртава. Москва је демантовала ове оптужбе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Важно је разумети да су животи оних који су још овде у рукама само једног човека – Владимира Путина. И све смрти које ће се десити од сада биће на његовим рукама, такође“, рекао је Бојченко.

Путин је у четвртак рекао да су руске снаге „ослободиле“ Мариупољ, највећи украјински град који је пао у руске руке од почетка специјалне операције.

Бојченко сматра да није било плана о ослобођењу, већ о уништењу тврдећи да је 90 одсто града уништено или оштећено.

„Данас на свим нивоима говоримо само о једној ствари – да нам треба примирје, потпуна евакуација 100.000 житеља Маријупоља који су заробљеници руских снага и да треба да се ослободе људи који су у Азовстаљу“, рекаоје он.

Русија је понудила онима у Азовстаљу да положе оружје и предају се, али Бојченко каже да војници не желе да се предају већ да изађу само са оружјем у рукама и наставе да бране своју отаџбину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг