Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО МУП О ХАПШЕЊУ ШАРИЋА

У међународној акцији координираној од стране Европола и Јуроџаста, у којој су учешће узеле полиције Хрватске и Србије, ухапшени су чланови више организованих криминалних група, саопштио је МУП.

У Србији, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Сектора унутрашње контроле, Полицијске управе за град Београд, САЈ и Жандармерије у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, ухапсили су пет чланова организоване криминалне групе која је деловала на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ухапшени су Д.Ш, за кога се сумња да је организатор поменуте организоване криминалне групе и чланови Д. Л., Д. О., У. Р. и Д. М, а за осталима се интензивно трага.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал, наведено је у саопштењу полиције.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс