Свет

Хорор! Мучена и УБИЈЕНА ЦЕЛА ПОРОДИЦА, па бачена у плитак гроб

Једна од најтрагичнијих прича рата у Украјини везана је за породицу Сухенко.

У селу Мотижину на око 40 километара од Кијева пронађена су тела фудбалера Олександра и његових родитеља, Игора и Оље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Страни медији јављају како су ову породицу Руси заробили пре десет дана, потом их убили и закопали у плитку гробницу.

– Осумњичили су их за сарадњу са нашом војском, тврдећи да су им одавали локације где би украјинска артиљерија требала ударити. Тај олош је мучио, поклао, побио целу породицу. Одговараће за то – рекао је бивши заменик украјинског министра унуттрашњих послова Антон Херашченко, а преноси „Вечерњи“.

ФК Кудривка, за коју је играо Олександар Сухенко, се такође огласила:

– Недавно се сазнало за смрт Олександра Сухенка, његовог оца Игора Васиљевича и мајке Оље Сухенко, које су убили руски окупатори. Били су то дивни људи који су помогли многим Украјинцима и у рату и у миру. Олександер нас је донедавно све одушевљавао головима и помагао ФК Кудривки у освајању трофеја. Сигурни смо да би га чекало још више успеха, и то не само у фудбалу, али је прерано напустио овај свет. Саучешће свим рођацима и пријатељима породице Сухенко. Краљевство небеско и вечна успомена на изгубљене – стоји у објави ФК Кудривке.

Како пише „Daily Telegraph“,, на фотографијама с места проналаска масовне гробнице у којој су биле и друге жртве уз наведену породицу Сухенко, могу се видети бројни лешеви жена и мушкараца. Некима су руке везане на леђима те су тек делимично закопани, док им остаци вире из плитког гроба.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс