Свет

ИСПРАВКА! Нема потврде да је Русија оборила украјински авион с оружјем са Запада

Изнад насеља Лозоваја и Весјолаја наводно су оборена и два украјинска дрона

Украјински војно-транспортни авион који је превозио велику количину оружја са Запада је оборен, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков, али за ту тврдњу није изнео доказе. Украјинска страна се још није огласила поводом овог случаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је такође рекао и да су изнад насеља Лозоваја и Весјолаја оборена два украјинска дрона.

– Целокупна територија града Маријупољ је очишћена од украјинске војске, док је део украјинске војске заробљен у фабрици Азовстаљ у Маријупољу. Украјинска војска само у Маријупољу изгубила је више од 4.000 војник – рекао је он.

Такође је навео и да је високопрецизним ракетама из ваздуха у седам насеља погођено 15 непријатељских објеката, међу којима је шест са украјинском војном техником и седам упоришта украјинских снага.

Портпарол Министарства одбране Русије је нагласио да је у нападима убијено и рањено више од 320 украјинских војника, да су уништене 23 оклопне јединице и седам возила. Осим тога, ракетне јединице су погодиле 317 војних објеката, укључујући 274 упоришта и подручја на којима се налазила украјинска војска, 24 контролне тачке и два складишта горива украјинске војске.

Украјинска страна се још није огласила поводом овог случаја.

Конашенков није пружио никакве доказе за своје тврдње, а информације није било могуће потврдити. Накнадно су украјинска војска и Пентагон демантовала ове наводе.

Напомена: Првобитни текст је допуњен информацијом да су украјинска војска и Пентагон демантовали наводе Конашенкова, те да портпарол руског Министарства одбране није пружио доказе за своје тврдње.

Комплетну анализу можете прочитати на сајту Раскринкавање

Извор: Телеграф.рс