Свет

ЈЕЗИВО! Патрушев наводи да је НАТО слао војне саветнике и инструкторе у Украјину са једним циљем

СЕКРЕТАР Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев изнео је данас тврдње да је НАТО слао војне саветнике и инструкторе у Украјини са циљем да погура Кијев ка насилном решавању ситуације у Донбасу и оружаном сукобу са Москвом.

Он тврди да се Украјина од 2014. године, од када је како Патрушев каже под пуном спољном контролом Америке, наоружава савременим и НАТО оружјем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Земље НАТО су слале своје војне саветнике и инструкторе са једним циљем – да припреме кијевски режим за насилно решавање питања Доњецке и Луганске Народне Републике, и изазову оружани сукоб са Русијом – тврди Патрушев.

Патрушев, који важи за једног од највиших безбедносних званичника Русије, је рекао да је „Москва била приморана да покрене специјалну војну операцију након што је добила информације о предтојећој украјинској агресији у Донбасу и на Криму.

– Информације које смо добили о предстојећој украјинској агресији у Донбасу и на Криму натерале су нашу земљу да предузме проактивне мере како би обезбедила своју безбедност и заштитила становништво Доњецке и Луганске Народне Републике, међу којима су и држављани Русије – тврди Патрушев.

Он је нагласио да је специјална војна операција покренута по наређењу руског председника Владимира Путина првенствено усмерена на „заштиту људи који су већ осам година били изложени злостављању и геноциду од стране кијевског неонацистичког режима, као и демилитаризацију и денацификацију Украјине“.

 

 

Извор: Новости.рс