Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Америчке биолабораторије у Украјини: Човечанство је у опасности

Случајем постојања биолабораторија у Украјини требало би да се бави читаво човечанство и да буде сазвана хитна седница Савета безбедности. На овој теми морало би да се инсистира до краја јер ово је можда минут до дванаест да се спречи овакво понашање САД и да се човечанство спаси од могућности потпуног уништења.

Приликом презентовања података, наравно, требало би очекивати опструкције као што је стављање вета у Савету безбедности УН, али то, према његовом мишљењу, не би требало да обесхрабри Русију, сматра адвокат Горан Петронијевић.

Упорно понављати истину о биолабораторијама

Слично размишља и Александар Гајић из београдског Института за европске студије. западне државе највероватније игнорисати чињенице због чврсто заузетог антируског става – све објављене податке прогласиће неистинитим, неоснованим и теоријама завере. Потпуно затворено и блокирано, западно јавно мнење у први мах неће реаговати. Међутим, ратна хистерија не може да траје заувек, каже он.

„Суштина је да Русија све информације, документацију, податке, све до чега је дошла, публикује и достави светском јавном мнењу. Мислим да ће ово већи одјек имати ван Европе него у европском јавном мнењу, што је парадоксално, јер је опасност угрозила првенствено европски континент. Мислим да ће информације имати већи одјек у Латинској Америци, Азији и Африци, него у ЕУ, која је потонула у медијско једноумље и нема слуха да чује информације са руске стране, чак и онда када су веома добро поткрепљене“, истиче Гајић.

Пентагон је у Украјини радио оно што је законима забрањено у САД

Својим законодавством САД забрањују оно што су радиле у Украјини и земљама бившег СССР-а, непосредно уз границу Русије и та чињеница је Петронијевићу, адвокату са деценијским искуством рада у Хашком трибуналу, како каже, посебно занимљива.

„То само показује једну другу намеру, усмерену ка стварању оружја за масовно уништење, које ће се налазити на самим границама Русије и одакле се може употребити на ефикасан и брз начин по њиховом нахођењу. Дакле, то је, пре свега уперено против целокупног човечанства, а са друге стране, то оружје се гомила на руским границама и ефективно је уперено против Русије. То је само још један од елемената такозване нужне одбране која је Русију натерала да употреби и започне војну операцију у Украјини“, сматра Петронијевић.

Више кривичних дела против човечанства

Према његовим речима, подаци о биолабораторијама у Украјини говоре о намери да се почини више кривичних дела.

„То је, пре свега, злочин против човечанства. То је кривично дело које је запрећено у скоро свим законодавствима света. Експериментима и производњом биолошког оружја, његовим ускладиштавањем и преносом крши се међународна Конвенција о забрани и употреби биолошког оружја и забрани прављења биолошког оружја“, напомиње Петронијевић.

Скоро сва законодавства света предвиђају кривична дела која су везана за активности какве је Пентагон спроводио у Украјини – употребом биолошког оружја могу се починити геноцид, злочин против човечности, ратни злочин против цивилног становништва, наводи Петронијевић злочине у светским законодавствима који подразумевају, између осталог и употребу биолошког оружја. Уз то, у опису кривичног дела тероризма један од елемената извршења може бити и употреба биолошког оружја.

За употребу биолошког оружја запрећене су најтеже казне, као и за финансирање експеримената и производње ове врсте оружја.

„Под такав удар могу да дођу све оне компаније и сва одговорна лица из САД која су доносила одлуке да се такве лабораторије финансирају. А из овога што је објављено видимо да постоје докази ко је, када и са коликим средствима финансирао лабораторије које су производиле биолошке агенсе. Према томе, у овом делу, повреда међународног права видљива је као врата; повреда свих могућих кривичноправних прописа, па и самих САД, Украјине, Русије“, истиче Петронијевић.

САД, као један од покретача овог програма, мораће да одговори човечанству шта су радили у Украјини, додаје он.

Александар Гајић пак сматра да подаци које је објавило руско Министарство одбране показују колико је Европа била близу нове пандемије, а није невероватно да би она изашла из оквира граница европског континента.

„Очигледно је да је руска специјална операција у Украјини спречила реализацију тих пројеката и у извесној мери предупредила могућност да ти експерименти доведу до ширења нове пандемије“, закључује он.

Подсетимо, руско министарство одбране објавило је доказе да су биолабораторије у Украјини вршиле научне експерименте за рачун америчког Министарства за одбрану. Такође, Москва је објавила имена људи који су тим лабораторијама управљали, као и доказе да су вршени експерименти на болесницима у психијатријској установи у Харкову.

Анализа докумената показала је да је кровна организација за спровођење биолошких експеримената у Украјини показала је да је кровна организација за спровођење операције био Украјински научно-технолошки центар (УНТЦ) који је распоређивао грантове за испитивања која су од интереса Пентагона, између осталог и у области биолошког оружја. Седиште Украјинског научно-технолошког центра налази се у Кијеву и има регионална представништва у Бакуу, Кишињеву и Тбилисију, као и у Харкову и Лавову.

Извршни директор ове институције био је Американац Кертис Белајач, а председник управног одбора био је Еди Артур Мајер, представник ЕУ. Од 2014. године Украјински научно-технолошки центар реализовао је преко 500 пројеката у Украјини, Грузији, Молдавији и Азербејџану, а у последњих неколико година за експерименте је потрошено преко 350 милиона долара. Документи су показали да су украјински научници радили на развоју средстава за испоруку оружја за масовно уништење, стоји у извештају руског Министарства одбране.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930