Русија

Како је Русија једним потезом спречила стране силе да уђу у Украјину – ПОСЛЕ ТОГА ЈЕ СВЕ…

Руска Федерација је, због специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, спровела бриљантну војну стратегију која је Западу показала да не треба да се меша у оно што се дешава.

Познати руски политиколог, публициста Анатолиј Васерман дошао је до овог закључка након анализе односа снага на међународној сцени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Васерман је у интервјуу новинском издању Украина.ру детаљно говорио о развоју специјалне операције, а такође је објаснио како је Русија једним спектакуларним потезом одбила жељу НАТО-а да уђе у Украјину.

Анатолиј Васерман је подсетио да су на почетку руске специјалне операције за демилитаризацију Украјине, поједине западне земље и НАТО почели да разговарају о могућности слања трупа у западни део земље.

Пољска и балтичке земље разматрале су сценарио по којем је планирано слање мировног војног контингента на украјинску територију.

Како наводи публициста, Русија је уз помоћ једног спектакуларног потеза одбила жељу земаља НАТО-а да уђу у Украјину. Тако је Запад одустао од таквог сценарија одмах након успешне употребе хиперсоничне ракете Кинжал за уништавање нуклеарног бункера који се налазио на украјинској територији.

Пољска и друге земље Северноатлантске алијансе признале су да је идеја о слању војног контингента у Украјину изузетно опасна и да се не може спровести.

„Али они су се понашали на овај начин јер су се озбиљно забринули. Ризично је ићи против земље са таквим могућностима“, објаснио је политиколог.

Васерман је изразио уверење да ће Руска Федерација успешно завршити специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине, постижући све раније постављене циљеве.

Овај приступ ће омогућити Москви да створи нову геополитичку реалност која ће променити уобичајени светски поредак.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs