Свет

КИНЕЗИ ОТКРИЛИ СВЕ! Путинов маневар запрепастио ЕУ И САД – ТО НИ У СНУ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ

Руско руководство је покренуло процес депресијације америчког долара и јединствене европске валуте, доневши две стратешки исправне одлуке. Ово пишу аналитичари кинеског издања NetEase.

САД и европске земље увеле су Русији рестриктивне мере без преседана. То је била реакција на специјалну војну операцију коју су извеле Оружане снаге Руске Федерације за пружање помоћи народним републикама Донбаса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Kолективни Запад је веровао да ће санкције постати тежак терет за руску економију и натерати Москву да пристане на све услове који јој се постављају.

Али то се није десило. Руководство Руске Федерације, на челу са председником Владимиром Путином, успело је „партнерима“ да приреди непријатно изненађење, наводи се у чланку NetEase.

„Путин је искористио само један трик да потпуно запањи ове земље, одлучио је да ће рубља бити неопходна за куповину руских енергената. То је омогућило да се курс рубље тренутно подигне на претходни ниво“, пишу кинески аналитичари.

Запад се показао потпуно неспреман на то да ће Русија, „сатерана у ћошак“, моћи брзо да пронађе тачку пробоја притиска санкција.

Притом, Москва се ту није зауставила, испалила је контра адут.

Не тако давно заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев најавио је намеру Русије да извози прехрамбене производе искључиво у пријатељске земље, у државама у којима неће бити места ни за долар ни за евро.

Такав корак Москве не само да доводи до још веће депресијације главних светских валута, већ ствара и претњу прехрамбене кризе на Западу.

С обзиром на то да сетвена кампања у Украјини ове године поставља велика питања, једино Русија остаје највећи снабдевач житом. Она ће диктирати своје услове, резимирају кинески аналитичари.

Такође, стижу вести да се увећава број европских држава које ће убудуће поштовати услове Русије да купују енергенте, ђубриво и пшеницу за рубље.

Очигледно да је Русија много јачи противник него што је Запад рачунао.

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке