Свет

ЛЕ ПЕН ШОКИРАЛА ЗАПАД: ОТКРИЛА шта мисли о статусу КРИМА и КИНИ!

Ле Пен се спрема за други круг председничких избора у Француској

Крим се ујединио с Русијом у складу са резултатима референдума који је одржан на полуострву у марту 2014. године, изјавила је кандидат за француског председника испред партије „Национално уједињење“ Марин ле Пен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Крим је ушао у састав Русије на основу резултата референдума – изјавила је Ле Пенова за радиостаницу „Франс блу“, одговарајући на питање о припадности Крима.

Она је такође оценила да је Русија велика сила и да је у интересу безбедности европског континента да се зближи са Москвом.

– Сматрам да је Русија велика сила и не бих желела да се коначно удружи са Кином. Зближавање Русије и Европе је важан услов за безбедност нашег континента и наше земље – истакла је она, нагласивши да је по том питању „сагласна с актуелним француским председником Емануелом Макроном“.

Она је додала да се у условима украјинског сукоба овај циљ може чинити далеким, али дужност председника државе је да гледа унапред. Русија је, како је подсетила, „територијално највећа земља која поседује велике резерве примарних сировина“.

Ле Пенова је раније у интервјуу за ТВ канал „БФМ“ изјавила да и даље сматра да је Крим руски и не жали због забране Кијева да посети Украјину. Како је још нагласила, „санкције које је Европска унија увела Русији 2014. године, нису нанеле штету Русији, већ француским фармерима“.

Ле Пенова ће заједно са Макроном учествовати у другом кругу председничких избора у Француској, који ће се одржати 24. априла. Први круг одржан је 10. априла. У предизборној трци учествовало је 12 кандидата. Према резултатима, Макрон је освојио 27, 84 одсто, Ле Пенова 23,15 одсто гласова.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com