Свет

МАКРОН ОТКРИО ГЛАВНИ ЦИЉ РУСИЈЕ: Путин неће одустати док…

Фото: Јутјуб

Француски председник Емануел Макрон је рекао да мора да се разговара са Путином, јер када Рус уђе у „зону насиља“ неће се зауставити

Због честих позива између Макрона и Путина, све очи су упрте у овог европског лидера, који има највише информација о томе шта се дешава у глави руског лидера.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Француски председник Макрон рекао је да је Путин „одлучио да се не заустави“ у рату јер му је треба „победа за себе самог, а схватио је да се Украјина неће покорити“.

Макрон је у интервјуу за француски недељник Ле Поен рекао да је Маријупољ, град на истоку Украјине на који се усредсредила руска војска, „можда фиксација Путину јер је симбол Украјине која му пружа отпор“.

– Концентрисањем офанзиве на Донбас, руски председник настоји да „постигне победу и за циљ има славну војну параду 9. маја (обележавање победе над нацизмом), веома важног датума за њега и за Русију – оценио је Макрон.

Француски председник је рекао да не верује много у колективне напоре да се што пре Путин стави пред преговарачки сто.

Макрон је такође покушао да оправда своје бројне телефонске разговоре са Путином.

– Ако више не разговара ни са ким, онда не знамо докле може да иде. То је моја опсесија. Рекао сам му да кад се уђе у „зону насиља“, најтеже је зауставити се. То је опасност и прекретница да се уђе у неповратно – рекао је Макрон.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс