Србија

МАТЕЈ НИЈЕ НЕСТАО, ОН ЈЕ ОТИШАО! Ненад Периш заплакао у програму уживо!

За несталим Матејем Перишем се трага већ четири месеца, а сваки траг му се изгубио у Београду између 30. и 31. децембра. У јутарњи програм на ТВ Прва се укључио његов отац који је неколико месеци провео у српској престоници како би учествовао у потрази за сином.

Упитан да ли има неких нових информација у случају Периш, он је одговорио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нових информација нема, ја сам у контакту са српском полицијом сваки дан и они ме обавештавају за нова сазнања, али та сазнања нису довела до нових информација које би помогле у потрази за Матејем. Жеље да је жив су увек присутне, ја очекујем да се Матеј појави, јер ништа није сагледано до краја и не постоји чињеница да је Матеј заврсио у реци са сигурношћу. Ми очекујемо и надамо се да се Матеј појави и уопште није важно шта се догодило, само да се појави. Сва размишљања су отворена и Бог ће да ти да се нешто на крају ипак сазна и да се ова агонија заврши. Нема друге него веровати и надати се и то је оно што мене води кроз живот и шта год да се догоди ја ћу знати да је Матеј на правом месту – рекао је Ненад Периш па додао:

– Више пута сам прошао целу причу, и уклапао у њу и пријатеље и полицију и моја нека размишљања, и стварно је то једна велика енигма. Матеј није нестао, он је отишао. Моје мишљење је да је Матеј знао где иде и да ако се нешто догодило да је то било неочекивано за њега. Све су опције отворене и ја се надам најбољем. Знам да ако би се пронашао, да би и у Хрватској и Србији било велико славље – рекао је Ненад и пожелео је срећан Ускрс свима у Србији са сузама у очима.

Подсетио је и на моменат у Београду кад је добио чоколадицу од старијег господина шетајући на Савском кеју и да му је то много значило и да ће тај тренутак памтити до краја живота, као и то да је велику подршку добио од људи и кад се вратио у Сплит.

– Ја сам морао проћи поново целу причу кад сам дошао у Сплит и то ми је било јако болно. Ту сам се вратио због породице и морао сам да наставим да живим реалан живот. Болно је, али то је живот. Матеј је увек са мном, можда неће бити као некад, али срешћемо се негде – рекао је Периш.

Он је поновио водитељки да се нада да ће се Матеј вратити жив и здрав, али је замолио да га не пита „са којим постотком наде“ верује у то.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц