Русија Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО СВЕТ: Прижељкивани банкрот Русије могао би да се претвори у банкрот Европе

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Банкрот Русије могао би да се претвори у банкрот Европе, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев поводом тврдње председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да „Руска Федерација неће моћи да избегне банкрот“.

Он је обратио пажњу на речи Фон дер Лајенове, која сматра да је банкрот Русије „само питање времена“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шефица Европске комисије почела је активно да објављује текстове. Њихово главно значење више није у страдању изнемоглих људи, у завршетку специјалне војне операције, нити у дугоочекиваном миру у Украјини, већ у банкроту Русије. Ето шта је смисао! Ето шта су тајно прижељкивали ноћима! Ето у чему се састоји дубока стратегија ЕУ, тајни смисао мазохиста из Брисела и њихових прекоокеанских партнера у игрицама. Па, покушајте онда“, написао је на свом Телеграм каналу.

Истовремено је истакао „две очигледне ствари”.

„Банкрот Русије могао би да се претвори у банкрот Европе. И морално и, врло вероватно, материјално“, упозорио је политичар.

Према његовим речима, банкрот Русије могао би да доведе до хиперинфлације и банкрота саме Европе, чији финансијски систем није у потпуности стабилан, а поверење људи пада.

Осим тога, бивши руски премијер је иронично прокоментарисао да би власти Европске уније требало да очекују „велику захвалност европског народа за хиперинфлацију, која се више не може приписати злим Русима, недостатак основних производа у продавницама и за прилив избеглица који ће, како каже, изазвати талас насилног криминала горег од албанског.

„Тада ће већ бриселске тетке и чике морати да промене реторику. У супротном ће на улицама негованих европских градова горети смрдљиве ломаче од гума у ​​част херојима Мајдана и Велике победе над Европом!“, закључио је он.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Као одговор на војну операцију, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Портпарол Кремља Дмитриј Песков приметио је да су то веома озбиљна ограничења, али се Русија за њих унапред припремала. Са своје стране, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да су стране компаније које одбијају да послују са Русијом то учиниле под огромним притиском, али да ће Русија решити све проблеме са економијом које јој Запад ствара.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com