Србија

Мирослав Лазански одавно објаснио због чега Американци не воле Србе: Ово нам никад неће опростити!

Мирослав Лазански, српски војнополитички новинар и аналитичар, преминуо је 4. августа 2021. у 71. години. У то време је био амбасадор Србије у Русији. Често је говорио о односу наше земље са великим силама.

У интервјуу за Алтернативну телевизију 2012. објаснио је како западни свет види Србе и шта нам Американци никада нису заборавили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Срби се сматрају у свету као један архаичан народ, који је помало и анархистичан. Увек су против ауторитета. На крају бацили су краља и краљицу са балкона, једног вожда је убио његов кум. Тај имиџ бунтовног народа и хајдука код Американаца је поприлично присутан – истакао је Мирослав Лазански.

– Са којим год сам америчким генералом имао интервју, а имао сам их пуно, увек ми је набацивао и пребацивао да смо ми оборили њихова два авиона 1946. године изнад Словеније. Оборена су два америчка транспортна авиона, погинуло је тада око двадесет људи. Ја кажем – да, оборили смо, ви нисте послушали захтев ловачких авиона да се спустите, да не летите без најаве преко територије тадашње Југославије. Како сте мислили да летите? Није то дивља земља да можете тако да летите.

Још једна од ствари које Американци никада нису заборавили Србима је што смо ми, како је истакао Лазански, једина бела раса која се усудила да припуца на силу.

– Никада они то нису заборавили. Друго, Срби су једина нација, једина бела раса која је пуцала након Другог светског рата на Американце. Вијетнамски рат – жута раса, ратови у Африци – црна раса, ратови на Блиском истоку – Арапи… Дакле, једини белци, који су припуцали на америчке оружане снаге 1999. године су Срби. И Срби у Републици Српској 1994. и 1995. године. И они то не заборављају и они су изабрали Албанце – истакао је тада Лазански, преноси Ало.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс