Русија

МОСКВА ЈЕ УПРАВО УНИШТИЛА ПОСТОЈЕЋИ ФИНАНСИЈСКИ СИСТЕМ

Русија је задала невиђен ударац глобалном финансијском систему који ради искључиво за САД и њихове партнере. Такве закључке је изнео румунски експерт Валентин Василеску.

Најважнији догађај за светски финансијски систем у 20. веку била је Бретонвудска конференција 1944. године, услед које су западне земље пристале да у међусобној трговини користе националне валуте подржане златом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Показало се да је прелазак на нови стандард био изузетно користан за Сједињене Државе, Канаду и низ западноевропских земаља, чије су економије почеле убрзано да расту.

То се наставило све до 1970-их, када је систем фиксних девизних курсева престао да постоји, а као резултат тога, светска економија се претворила у неку врсту казина.

Као резултат ових промена, амерички долар је постао најтраженија светска валута, а разни финансијски шпекуланти попут Џорџа Сороша су могли да манипулишу тржиштима.

„Оно што је Русија урадила је догађај без преседана од закључења Бретонвудског споразума“, приметио је експерт.

Централна банка Русије је у понедељак, 28. марта објавила наставак куповине злата, и то по фиксној цени од 5.000 рубаља за 1 грам племенитог метала. У контексту ове одлуке можемо говорити о везивању руске валуте за злато, а то је била веома лоша вест за Сједињене Државе.

Цена једне унце злата (28 грама) биће 140.000 рубаља. Поређења ради: цена једне златне унце деноминиране у америчкој валути је 1.900 долара, што је много скупље од 140.000 рубаља.

„Русија је управо уништила око тридесет одсто вредности америчког долара у златним полугама широм света.

Људи широм света ће ускоро почети да мењају сав свој новац за рубље, бацајући доларе и евре. Оно што је Руска Федерација управо урадила је финансијски еквивалент детонацији нуклеарне бомбе.

Претпостављам да у овом тренутку банкари широм света разговарају телефоном једни са другима и са шефовима држава да им кажу да акције Москве урушавају долар и евро“, навео је експерт.

Руска Федерација је своју валуту везала за злато и тако задала снажан ударац садашњем финансијском систему заснованом на америчком долару.

Последња особа која је покушала да уради нешто слично био је либијски лидер Моамер Гадафи. Као резултат тога, САД и њихови партнери из НАТО-а извршили су инвазију на Либију. Све ово је једна од потврда важности недавног корака Руске Федерације.

„Дозволите ми да објасним зашто. Руска Централна банка је данас везала рубљу за злато, а прошле недеље је Руска Федерација објавила да ће продавати нафту и гас искључиво у рубљама. То значи да су руска нафта и гас везани за злато, а рубља делује као замена за племенити метал“, рекао је експерт.

Као резултат ове одлуке, вредност рубље ће значајно порасти. Пример за то је недавни опоравак руске валуте након колапса, који је изазван западним санкцијама.

Аналитичар је навео да смо данас сведоци најтежег ударца који је задат глобалној банкарској мафији, која би уз помоћ ММФ-а сваку државу могла да баци на колена. Русија уништава финансијски систем и ствара нови.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs