Русија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Лавров: Спремамо одговор

Саветник шефа кабинета председника Украјине Михаило Подољак изјавио је данас да је почела нова, онлајн рунда украјинско-руских преговора.

„Тачно је. Обе стране су то званично саопштиле. Преговори су настављени у онлајн формату, уз учешће радних подгрупа“, рекао је Подољак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Истанбулу су 29. марта вођени преговори уживо између делегација Украјине и Русије.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оценио је данас да је постигнут одређени напредак у мировним преговорима са Украјином и да Москва припрема свој одговор на украјинске предлоге изнете на последњој рунди преговора.

Лавров је после састанка у Њу Делхију са индијским колегом рекао да још нема коначно одобрених планова за преговоре са Украјином, али да они морају да се наставе, преноси Интерфакс.

„Спремамо одговор. Постоји напредак, пре свега када је реч о признавању немогућности да Украјина буде блоковска земља, немогућности да Украјина тражи срећу у Северноатлантској алијанси, ненуклеарни, неблоковски неутрални статус – то је оно што се сада препознаје као апсолутна неопходност“, казао је Лавров.

Према његовим речима, Украјина показује разумевање реалности када је реч о Криму и Донбасу. Када је реч о потенцијалним даљим контактима, Лавров је да се разрађују и да ће то бити објављено.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг