Русија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Упућена дипломатска нота: Русија тражи објашњење

Амбасада Русије у Подгорици упутила је ноту Министарству иностраних послова Црне Горе у којој тражи да појасни своју ранију изјаву о потреби прекида дипломатских односа са Русијом, саопштио је званичник амбасаде.

„Упутили смо ноту Министарству иностраних послова Црне Горе у којој тражимо да дају релевантна појашњења“, рекао је овај званичник.

Претходно је Министарство спољних послова Црне Горе објавило на Твитеру изјаву шефа дипломатије Ђорђа Радуловића да је на снагу ступио прекид дипломатских односа са Русијом, али је неколико сати касније та изјава обрисана са Твитера, преноси Танјуг.

У изјави која је касније избрисана, поред прекида дипломатских односа, наводи се и да је на снагу ступио пуни или делимични прекид економских односа, увоза, извоза, транзита, транспорта, као и војни ембарго, ограничење уласка у Црну Гору, пласмана или пријема новца и друге имовине…

Црногорско Министарство се извинило на Твитеру, наводећи да је „уместо побројавања рестриктивних мера грешком наведено да су ступиле на снагу“. Како је објашњено из Министарства, министар Радуловић је на затвореном делу седнице Координационог тела за праћење примене међународних рестриктивних мера поводом кризе у Украјини, „поменуо врсте рестриктивних мера сходно Закону, а не како је то грешком у првобитном саопштењу поменуто“.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930