Свет

НАТО планирао да нападне Русију?

НАТО је полако претварао Украјину у антирусију и спремао њену војску за напад на Русију, саопштио је бивши начелник Копнених снага Русије мајор Рустем Клупов.

„Боравак снага НАТО-а на територији Украјине је користан за њих. Све је ишло ка томе. Руководство Украјине се самим тим охрабрило, постало безобразно до границе да је почело да прети да ће направити нуклеарну оружје“, рекао је Клупов.

„Другог избора, осим да изведемо превентивни напад, „ставимо их у ћорсокак“, померимо ту претњу даље, руско руководство није имало“, додао је он.

Клупов је подсетио да је све почело још од 1999. године: потписивани су документа са НАТО-ом, закључивана партнерства Украјине са Алијансом, извођене су заједничке војне вежбе са украјинском војском.

„И против кога? Са ким може Украјина још да ратује? Напомињем да војне вежбе у близини граница са Русијом нису имале одбрамбени карактер. Све војне вежбе су биле офанзивне“, истакао је Клупов у интервјуу телевизији „Звезда“.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930