Свет

НЕМЦИ У НЕВЕРИЦИ: Руси неће да им продају гас чак и ако плате у рубљама

Газпромбанка је одбила плаћање у рубљама за руски гас од немачке компаније Газпром Маркетинг & Традинг Лтд.

Украјинска аналитичарка Татјана Монтјан објаснила је зашто је то могло да се деси.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је украјинска аналитичарка и блогерка Татјана Монтјан приметила на свом Телеграм каналу, немачка савезна влада је била збуњена када је сазнала да је Газпромбанка одбила плаћање од Газпром Маркетинг & Традинг Лтд за испоруке гаса Немачкој.

Одбијање се догодило чак и упркос чињеници да је извршено у рубљама преко посебног рачуна.

„И заиста, зашто нам то раде ови Руси, правећи се да ништа не разумеју, драги немачки партнери“, подсмева се аналитичарка.

Према речима Татјане Монтјан, Русија је с разлогом одбила немачку исплату.

Чињеница је да је Газпром Маркетинг & Традинг Лтд, заједно са око четири десетине других компанија, део подружнице Газпром Германиа, коју је пре две недеље запленила немачка влада.

А сада су немачки бизнисмени и званичници покушавали да плате Руској Федерацији за нове испоруке гаса новцем који је украден од руског Гаспрома управо преко заплењене фирме.

„Понекад још увек могу да се чудим безграничној безобразлуку. Мислим да су овога пута уважени немачки партнери својим безобразлуком успели да пробију врло дебелу кожу руководства Гаспрома, што ни они нису могли да издрже.

По свему судећи, оно најзанимљивије у рату са санкцијама већ почиње. Русија је ипак одлучила да иде до краја“, наводи аналитичарка.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке