Регион

Незапамћена трагедија! МАЈКА УБИЛА НЕПОКРЕТНУ ЋЕРКУ (9), ПА ДОКАЗ САХРАНИЛА СА ЊОМ

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Мајка (33) из Грчке оптужена је да је убила своју непокретну ћерку (9) убризгавши јој „фаталну дозу кетамина“.

Рула Писпиригу је оптужена да је убила своју деветогодишњу ћерку Џорџину након што је тест њеног мишићног ткива открио присуство анестетика, који лекари нису преписали. Џорџина – која је у априлу 2021. претрпела нападе после којих је остала тетраплегична – умрла је у јануару након што је провела осам месеци у болници, а медицинске сестре су касније потврдиле да је Писпиригу била сама са својом ћерком у тренуцима који су претходили њеној смрти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Писпиригу, праћена полицијом, са лисицама на рукама и заштитним прслуком, појавила се прошле недеље на суду у Атини на суђењу пред гомилом посматрача и новинара, док су људи на улици извикивали: „Смрт, смрт!“. Она је оптужена за убиство своје ћерке и затворена је у строго обезбеђеном затвору Коридалос у Атини до датума суђења, који тек треба да буде договорен. Она је одбацила све оптужбе.

У међувремену, узорци ткива узети су и од друго двоје њене деце, која су такође преминула, и узрок њихове смрти се сада поново испитује. Трогодишња Малена је преминула од отказивања јетре 2019. а шестомесечна Ирис 2021. због срчане мане. Форензички патолог и председник Синдиката форензичара у Грчкој Григорис Леон рекао је за локалну новинску станицу Синдесеис да је ексхумација њене друге две ћерке потврдила да су „узрок смрти била кривична дела“.

„Апсолутно нема сумње да је то кривично дело. Имали смо два почетна извештаја (када су деца умрла) који показују патолошки узрок смрти. Први показује оштећења јетре, а други срчане малформације у аорти као и плућну емболију“, рекао је он и додао:

„Како се патолошки налази не поклапају са налазима који указују на криминална дела, моје колеге ће морати да изврше ревизију. У суштини, овде ће морати да се пониште стари узроци смрти и то је једини начин да дођемо до истине и да нађемо правду. Док се узрок смрти званично не промени у извештају, очигледно не можемо да наставимо разговор“, рекао је Леон а преноси Грик сити тајмс.

Компјутерски таблет који је закопан са Џорџином пронађен је у суботу ујутро, по налогу судије који истражује случај јер би могао да пружи додатне доказе. Таблет је закопан са девојчицом јер је Писпиригу тврдила да је „то био њен омиљени предмет“, али је ископан након што је Џорџинин отац, Манос Даскалакис, рекао судијама да подржава случај против своје отуђене супруге.

Мајка Писпиригу је у разговору за локални лист Стар рекла да не верује да је њена ћерка способна да убије троје деце. Описала је блиску везу мајке и ћерке и рекла да је Писпиригу била изузетно узнемирена због Џоржинине болести и смрти.

Судски документи, известили су локални медији, наводе да је обдукцијом утврђено да је Џорџина умрла од смртоносне дозе кетамина мање од 20 минута након што је примењена. У документима се наводно тврди да је медицинско особље последњи пут посетило деветогодишњакињу око сат времена пре него што је умрла.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: МОНДО