Свет

Нови ултиматум Русије Украјинцима: Предајте се до поднева или…

Оружане снаге Русије понудиле су украјинским националистичким милитантима и страним плаћеницима у фабрици Азовстал у Мариупољу да се предају до 12 сати по московском времену, саопштио је данас начелник Националног центра за управљање одбраном Михаил Мизинцев

– С обзиром на катастрофалну ситуацију која у металуршком комбинату Азовстал, руководећи се чисто хуманим принципима, Оружане снаге Русије још једном нуде милитантима националистичких батаљона и страним плаћеницима да данас од 12.00 по московском времену прекину сва борбена дејства и положе оружје – рекао је Мизинцев, преноси РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да ће свима који положе оружје бити гарантован живот.

Претходно је представник народне милиције самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин изјавио да су специјалне групе почеле напад на фабрику „Азовстаљ“ у Маријупољу.

Русија тврди да су у „Азовсталу“ припадници украјинских националистичких батаљона и страни плаћеници.

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је Русија покренула „битку за Донбас“ на истоку и да је „велики део руске армије сада фокусиран на ову офанзиву“.

– Без обзира на то колико руских трупа пошаљу тамо, ми ћемо се борити. Бранићемо се -рекао је председник Володимир Зеленски у новој видео поруци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг