Србија

ОГЛАСИЛА СЕ АНА БРНАБИЋ: „Влада данас одлучује“

Београд — Премијерка Ана Брнабић каже да ће Влада данас одлучити да дозволи извоз одређених количина пшенице, кукуруза, брашна и рафинисаног уља.

Међутим, неће одлучити да дозволи извоз нерафинисаног уља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је за РТС рекла да ће Влада на данашњој седници, од девет часова, одлучити да дозволи извоз одређених количина пшенице, кукуруза, брашна и рафинисаног уља, али не и извоз нерафинисаног уља.

„Изаћи ћемо ту и у сусрет свим захтевима Удружење жита Србије, разговарамо са њима, ја ћу већ следеће недеље у уторак имати састанак са њима да видимо који су проблеми који они имају у транспорту“, најавила је премијерка.

Прецизира да ће Влада дозволити квоте и да ће произвођачи моћи ће да се пријаве, као и да ће постојати комисија.

„Дозволићемо свима, неће бити ко се први пријави. Биће строго контролисано како не би било шансе за било какву корупцију“, рекла је Брнабић.

Истиче и да неће бити никаквих несташица код нас.

„Покушавамо да балансирамо да наши грађани не буду само безбедни, већ да у случају било чега имамо пута два или три онога што је нама потребно, али и да испразнимо силосе и дозволимо да наши извозници испоштују своје уговоре и зараде неки новац. То је право балансирање и то ћемо наставити да радимо“, казала је она.

Када је реч о инфлацији, Брнабић наводи да је немогуће да Србија остане изоловано оствро и очекује да инфлација ове године буде око седам одсто или нешто ниже.

На питање да ли ће остати на једној цифри, Брнабић каже да хоће, али да то зависи и од тога шта се дешава у Европи и свету.

Наводи да и Народна банка Србије и председник Александар Вучић, као и цела Влада, раде на томе да инфлација у нашој земљи буде једноцифрена и нижа него у појединим земљама Европе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг