Русија

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Ватикански надбискуп открио застрашујућу улогу НАТО-а

Историја ће све поставити на своје место, показати на чијој је страни истина, Русија ће морати да прође свој тежак пут, сматра заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у светлу сукоба у Украјини.

– Историја ће све поставити на своје место и показати на којој је страни истина. Ко је постао чувар правих хришћанских вредности, штитећи их од безбожника, разбојника и неонациста. Ко је чувао јединствен културни кодекс комуникације међу народима Европе, заснован на хришћанској вери. Ко се залагао за људе који су годинама живели у изолацији, подвргнути насиљу и разарању. За то Русија мора да прође свој пут. Он неће бити лак – написао је Медведев на свом Телеграм каналу. Према његовим речима, у животу добро не савлада увек брзо зло и лаж, али пре или касније то се дешава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И за то мора да се ради како је написано у Петој књизи Мојсијевој: Ако наоштрим сјајни мач свој и узмем у руку суд, учинићу освету на непријатељима својим и вратићу онима који мрзе на ме – цитирао је Медведев.

Заштита верске слободе – средство притиска на Русију

НАТО подржава Кијев не само оружјем, већ и придобијањем на своју страну јерарха различитих хришц́анских конфесија, за Запад је заштита верских слобода одавно постала политички инструмент притиска на Русију, додао је Медведев.

– Западни свет подржава кијевски режим не само снабдевањем смртоносним оружјем и обавештајним информацијама. Лидери НАТО-а покушавају да придобију јерархе различитих грана хришћанства. За западне земље „заштита верских слобода“ одавно је постала рутински политички инструмент притиска на савремену Русију – истакао је он.

Он је додао да се то дешава, јер су у Европи „традиционалне хришћанске вредности претрпеле катастрофалну девалвацију и очигледно скрнављење“.

– Довољно је погледати најновије породично законодавство ових земаља. Због тога Русију последњих година многи сматрају упориштем хришћанског света у целини – додао је Медведев.

Према његовим речима, милитаристички став Сједињених Америчких Држава и савезника подстиче Кијев да води рат „до последњег Украјинца“, али наилази на отпор истакнутих католичких пацифистичких теолога.

По њиховом мишљењу, грешна и мизантропска политика украјинских власти не уклапа се у хришћанску теорију праведног рата, када нема шанси за победу, а отпор води само ка цивилним жртвама, сматра Медведев. Он је истакао да се нису сви лидери европског хришћанства повели за националистичком пропагандом Кијева и русофобију Запада.

На пример, ватикански прелат, надбискуп Карло Марија Вигано, директно је открио улогу НАТО-а у хушкању кијевског режима против Донбаса – приметио је Медведев. Према његовим речима, ватикански надбискуп раскринкао је и тему подршке неонацистичким формацијама у Украјини, што је табу на Западу од 2014. године.

– У истом духу говорио је и лидер америчких баптиста Френклин Грејем, суштински изражавајући разумевање разлога за денацификацију Украјине. Судећи по медијским објавама, ово гледиште деле и многи други свештеници и епископи који се плаше да за сада дају званичне изјаве – закључио је Медведев.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com