Русија

Огласио се Путин: ЕВО ШТА ЈЕ ПОРУЧИО ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА

Председник Русије данас је честитао Ускрс православним хришћанима и свим грађанима Русије.

Владимир Путин присуствовао је поноћној Васкршњој литургији коју је служио патријарх московски и целе Русије Кирил у Храму Христа Спаситеља у Москви. Председник Русије данас је честитао Ускрс православним хришћанима и свим грађанима Русије који га славе и истакао да овај празник уједињује људе око високих моралних идеала, саопштила је прес служба Кремља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овај велики празник обједињује православне хришћане, све грађане Русије који славе васкрсење Христово, око високих моралних идеала и вредности, буди у људима најсветлија осећања, веру у тријумф живота, доброте и правде“, истакао је председник.

Путин је оценио и плодоносан рад Руске православне цркве и других хришћанских вера усмерен на очување „наших најбогатијих историјских, културних и духовних традиција, јачања институције породице, васпитања нових поколења“, пренео је Спутњик.

Председник је додао да најискреније признање заслужују друштвена и добротворна делатност хришћанских верских организација и њихова тежња да пружају делотворну помоћ онима којима је потребна брига и подршка у тешким временима.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО