Спорт

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Ђоковић добио хитне вести из Лондона!

Дилеме више нема! Новак Ђоковић ће после Ролан Гароса играти и на једином гренд слему на трави – Вимблдону

Месецима трају спекулације да ли ће моћи Новак Ђоковић да игра у Лондону, јер није вакцинисан против короне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак брани трофеј на Вимблдону

Нема више дилеме. Новак Ђоковић ће моћи да брани титулу на Вимблдону коју је освојио 2021. године. Наиме, није неопходна потврда о вакцинацији да би се такмичио на турниру, пренео је „Дејли мејл“.

– Вимблдон је потврдио да играчима неће бити потребна потврда о ковид вакцинацији да би се такмичили. Такође, неће бити никаквих рестрикција због короне – наводе британски медији.

Подсећамо, Новак због вакцине пре само неколико месеци није могао да игра на Аустралијан опену и мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

Турнир у Лондону се игра од 27. јуна, а како су медији пренели пре неколико дана организатори су такмичење забранили тенисерима и тенисеркама из Русије и Белорусије због рата у Украјини.

У току је састанак организатора турнира, а остаје да се види да ли ће бити промене одлука о учешћу осталих тенисера.

Наводно и Ролан Гарос размишља да Русима забрани такмичење у Паризу, док су из WТА и АТП поручили да ће, уколико се то заиста деси, реаговати и нећебодовати учинак играча и играчица предстојећем гренд слему.

Да ли ће Данил Медведев, Андреј Рубљов, Карен Хачанов, Викторија Азаренка и остали асови бити ускраћени за још један велики турнир, то ћемо видети у предстојећим данима. Одлуком Вимблдона биће суспендована четворица руских тенисера из Топ 30, односно пет жена из Топ 40 WТА листе. Највеће име је свакако Данил Медведев, актуелни шампион УС Опена и највећи ривал Новака Ђоковића за прво место на АТП листи. Неће моћи да се такмиче поред Данила Медведева, Андреј Рубљов, Аслан Карацев, Анастасија Павличенкова, Арина Сабаленка, Викторија Азаренка, Карен Хачанов…

Ролан Гарос се одржава од 22. маја до 5. јуна, а бранилац титуле је Новак Ђоковић. Гренд слем турниру у Лондону игра се од 27. јуна до 10. јула, а и на њему Србин брани трофеј.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс