Русија

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Лавров открио кад ће крај рата

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Специјална операција Русије у Украјини биће завршена чим буду испуњени сви задати циљеви, поновио је Лавров у интервјуу за телевизију „Ал Арабија“.

Навео је и да би преговори Москве и Кијева могли да буду далеко успешнији да је Украјина доследна по питању својих ставова, преноси Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Када би украјинска страна била фер по питању преговора, када би поштовала те договоре које смо успели да направимо, ми бисмо нешто и постигли на преговорима. Заглавили смо се због њихове недоследности, јер стално хоће да се играју рата. Колико могу да разумем, имајући у виду инструкције Вашингтона, Лондона и других престоница, преговори се неће убрзати“, рекао је Лавров.

Он је изјавио и да Русија не сматра да је у рату са НАТО савезом, а такав развој догађаја би повећао ризике од нуклеарног рата, што се не може дозволити.

„Нажалост, постоји утисак да НАТО верује да је у рату са Русијом“, рекао је Лавров у интервјуу за ТВ канал Ал Арабија.

Он је рекао да и неки европски лидери верују да су у рату са Русијом, јер стално говоре како Русија и председник Владимир Путин морају да буду поражени, преноси ТАС С.

„Мислим да они који користе такву терминологију верују да су у рату са оним кога желе да поразе“, рекао је Лавров.

Он је рекао и да је Украјина одговорна за застој мировних преговора са Русијом наводећи да Кијев стално мења преговарачке позиције.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Б92

Ознаке