Свет

ПРЕДЛОГ АМЕРИКЕ РАЗБЕСНЕО ЗАХАРОВУ: Русија ће одговорити

Портпаролка руског Министарства спољних послова рекла је вечерас да изјаве западних земаља да Русија прети нуклеарним ратом нису тачне.

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући предлог америчког Конгреса да се Русија прогласи „спонзором тероризма“, изјавила је да ће Русија одговорити на све мере, укључујући, како каже, и идиотске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све мере које ће предузимати, чак и оне идиотског карактера, добиће свој развој и наставак, а ми ћемо, несумњиво, одговорити на све и они то треба да схвате – рекла је Захарова током емисије на „Јутјуб“ каналу „Соловјов уживо“.

Раније је портпарол америчког Стејт департмента Нед Прајс изјавио за ЦНН да САД анализирају могућност да укључе Русију на списак „саучесника терориста“.

Таква саопштења из Вашингтона Москва сматра пропагандним потезом.

– Западни званичници у најгорим традицијама дезинформисања преносе медијима, радећи то на координисан начин, лажни наратив о нуклеарним претњама из Москве – написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је навела да су министарства спољних послова земаља НАТО почела да убеђују своје становништво да Руси „звецкају оружјем“, а суштини, како је рекла, Русија разуме ризике у тој области и не може ни да размишља о нуклеарном рату.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com