Русија

Председник руске Думе открио све: Преговари са Русијом само параван! Ево шта ради Зеленски

Фото: Фејсбук принтскрин

Украјински председник Володимир Зеленски својим изјавама о преговорима са Русијом жели да добије на времену, док тражи помоћ од НАТО, изјавио је данас председник руске Државне думе Вјачеслав Володин

Володин је реаговао на изјаву Зеленског да је Украјина спремна да са Русијом преговора о одустајању од своје кандидатуре за придруживање НАТО-у и о статусу Крима, али тек кад Москва заустави војна дејства и повуче своје трупе, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски званичник је навео да је Зеленски такве ставове износио и пре разговора у Турској када су руске трупе биле близу Кијева, али да је након што је Москва смањила војне активности у тој области „одустао од обавеза које је прихватио“ и да је затим дошло до „провокација у Бучи“.

Володин је додао да би Зеленски требало да повуче трупе из Донбаса и усвоји „ванблоковски статус и демилитаризацију и денацификацију земље“, ако брине о грађанима Украјине.

Украјинске снаге су већ изгубиле 23.367 људи, док се јуче у Маријупољу предало 1.464, а још 2.500 је блокирано у градској фабрици Азовстал, саопштио је председник Државне думе, наводи руска агенција.

 

 

 

 

 

 

Фото: Фејсбук принтскрин
Извор: Информер.рс/Танјуг